lauantai 13. lokakuuta 2012

26.9.2012 Mutkia matkassa ja logistisia haasteita


Kaikki ei todellakaan mene kuin Stromsössä ja pieniä ja suuria yllätyksiä (ei-niin-mukavia) putkahtelee esille jatkuvasti. Kuten se, että 11.10 lähtevään koneeseen (johon meille oli buukattu lennot) ei oteta koiria. No, olisivat sen tietenkin voineet Finnairilta kertoa, kun aiemmin olemme asiasta olleet yhteydessä. Monta kertaa. No, nyt lopulta on lennot varattu ja vahvistettu sunnuntaille 14.10. Nasu tosin lähtee jo päivää aiemmin. Ajateltiin, että on lähtöpäivänä sitten helpompaa, kun ei tarvitse koiran lähtöä hoitaa kaiken muun hässäkän keskellä. Finnair ei jostain syystä voi myydä koiran lentoa Kiinaan matkatavarana vaan Nasu menee rahtina. Rasittavaa, ärsyttävää ja kurjaa, sillä koira laatikoineen pitää viedä rahtiterminaaliin viimeistään viisi tuntia ennen koneen lähtöä. Ja jos jo silloin koiran joutuu jättämään, on ensin 5h lennon odottelua boksissa, siihen 9h lentoa päälle, lentokenttämuodollisuudet Kiinassa, kuljetus karanteeniin ja sitten joskus ehkä pois boksista vähän isompaan häkkiin seitsemäksi päiväksi.. L  Ei hyvä. Mutta eipä muuta vaihtoehtoa ollut. Kävi ilmi, ettei Hong Kongin koneisiin oteta koiria koskaan, eli karanteenia ei voi välttää..

Toinen yllätys oli se, että Kiinan (vai Shanghain?) tullilainsäädäntö on juuri muuttunut. Sen sijaan, että saisimme muuttokuorman kahdessa viikossa, joudummekin odottamaan sitä VIISI viikkoa. Siis TO-DEL-LA mahtavaa. Muutenkin on aika mielenkiintoista ollut oppia, mitä maahan saa tuoda. Kirjoja ei saa olla enempää kuin 50 kpl. Ne täytyy listata ja jollain tavalla perustella niiden maahantuonti. Kaikenlainen viihdekirjallisuus tuottaa vissiin hankaluuksia, niitä ei saisi olla kuormassa ollenkaan. Tyttöjen syöttötuolit ja autoistuimet voivat kuulemma myös tuottaa hankaluuksia tullissa.

Auto saatiin myytyä sunnuntaina ja ensi maanantaina Villen pitäisi palauttaa myös työsuhdeauto. Joku väliaikaisratkaisu täytyisi keksiä, sillä kaksi viikkoa ilman autoa juuri ennen muuttoa on vaan mahdoton yhtälö.  

Niin ja se uusi koti on nyt valittu: uusi kotimme tulee olemaan Shanghai Racquet Clubilla. Ei kaikista seksikkäin alue mutta lasten ja koiran kanssa toimivin ratkaisu. Keskustaan on matkaa mutta eipä sitä noiden lasten kanssa keskustaan voisi yksin lähteäkään. Haluaisin kyllä mutta ei ole realistinen ajatus. Palvelut ovat kuitenkin kohdallaan: uima-altaat sisällä ja ulkona, iso kuntosali, jumpat, tenniskentät, leikkipuistot lapsille, kansainväliset koulut lähellä jne. Tytöt ja Nasu varmasti viihtyvät. Ja ehkä sitten äitikin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti