lauantai 29. joulukuuta 2012

Vettä, räntää, LUNTA!

Viime päivinä ei ole tapahtunut mitään kovin ihmeellistä, on ollut vähän tylsääkin. Jonkinlaista joulukrapulaa varmaan. On myös satanut paljon, oikeastaan koko ajan ja on niin sumuista, hämärää ja märkää, ettei ulos lähteminen oikein houkuttele. Ei minua Suomessa vesisade pahemmin haitannut ja ainahan me käytiin tyttöjen kanssa ulkoilemassa. Vähintään kerran päivässä. Aina, satoi tai paistoi. Mutta täällä on vaan niin likaista sateella. Tai siis sateella se lika tulee näkyviin ja sitten tarttuu ja kulkeutuu joka paikkaan. Kovin huonolla ilmanlaadulla emme myöskään leiki ulkona, joten ulkoilut ovat vähentyneet selkeästi aiempaan verrattuna. Koen siitä hieman huonoa omaatuntoa.

Ulkoilujen vähennyttyä täytyy kehitellä uusia aktiviteetteja. Leikkasinkin tuossa tyttöjen hiuksia. Ja se oli muuten ensimmäinen kerta, kun niihin hiuksiin on saksilla kajottu. En ole aiemmin vaan raaskinut. Yritin ehdotella tytöille ensin parturia ja kertoa kuinka kivaa se olisi mutta vastaus oli hyvin tiukka "ei". Tai lähinnä paniikinomainen ei. Siispä sakset vaan käteen.. Ja sitten se lopputulos: se oli oikein hyvä. Tästä innostuneena päätin ottaa seuraavaksi projektikseni koiran. Olin ajatellut pitäväni talven ajan turkin pitkänä mutta juurikin tuo lika alkoi ällöttämään ja siksi on pakko taas tarttua saksiin. Tai no, norwichien turkkihan pitäisi itseasiassa nyppiä. Aloitin nyppimisen ja pää on nyt siistitty. En voi muuten käsittää miten pienen koiran päästä voi irrota sellainen määrä karvaa! Niistä olisi varmaan pystynyt lapaset neulomaan. Ne loput karvat (joita onkin sitten varmaan riittävästi yhteen villapaitaan), ajattelin ajella trimmerillä. Nyppiminen veisi minulta varmaan yhden viikon illat kokonaan eikä tuo koirakaan tunnu nyppimisestä pahemmin piittaavan. Näyttelee vaan hampaitaan. Mielestäni erittäin säälittävä yritys näyttää pelottavalta, kun on oikeasti tuollainen lapatossu. ;) Koira näyttänee varmaan aika kamalalta käsittelyni jälkeen, joten en tiedä kehtaanko julkistaa koirasta kuvia hetkeen..

Uuden vuoden päivä on Kiinassakin vapaapäivä, vaikka se varsinainen uusi vuosi, kiinalainen uusi vuosi, on vasta helmikuussa. Tammikuun ensimmäinenhän on keskellä viikkoa ja Kiinassa pidetään myös kaksi seuravaa päivää (2-3.1.) lomaa. Nämä kaksi "ylimääräistä" vapaapäivää korvataan työnantajille työskentelemällä viikonloppuna. Tämä on Kiinassa käytäntönä ilmeisestikin kaikkien arkipyhien kohdalla. Itseasiassa V:n työpaikalla on sovittu niin, että tänään lauantaina olivat kaikki töissä ja sitten myös uuden vuoden aatto on vapaata. V:llä on edessä nyt mukava viiden päivän "loma". Miinuspuolena on taas se, että V on tämän loman jälkeen töissä kahdeksan päivää putkeen - perjantaista perjantaihin. Se on aika rankka rypäisy, kun päivät ovat niin pitkiä.

Tilasimme vuoden alusta alkaen meille sanomalehden, Shanghai Dailyn. Tähän mennessä olen ostellut sitä välillä kauppareissuilla. Mukavaa päästä lukemaan ihan oikeaa lehteä, sillä ainahan meille on lehti tullut kotiin. Netin kautta pysyy toki kärryillä Suomen tapahtumista suht hyvin ja tärkeimmistä maailmallakin tapahtuvista asioista. Mutta kovin paljoa Kiina- ja Shanghai-aiheista ei tietenkään Iltiksen nettisivuilta löydä. Suomen uutisia seuraamme myös netti-tv:n kautta, katsomme kymppiuutiset aina päivän myöhässä. Muuten televisiota tulee katsottua todella vähän. Se mistä me emme valitettavasti pysy kärryillä on ystävien kuulumiset. Aloitin tämän blogin sillä ajatuksella, että kiinnostuneet voivat tämän kautta seurata mitä meille kuuluu. Mutta enpä tullut ajatelleeksi, että sitten siihen toiseen suuntaan - eli Suomesta Kiinaan - kuulisimme niin harmittavan vähän. Eli meille saa laittaa viestiä ja kertoa miten menee, vaikka ei varsinaisesti tapahtuisikaan mitään arkea ihmeellisempää. Se olisi itseasiassa aika mukavaa.  :)

Mainittakoon vielä, että tuon lehden jutut ovat varsin mielenkiintoista luettavaa. Välillä kyllä miettii olisiko parempi olla tietämättä ihan kaikkea. Viikon sisään lehdessä on ollut juttua kahdesta ruokaskandaalista.  Ensimmäisessä tapauksessa eräs iso lihantuottaja oli syöttänyt kanoille valtavia määriä antibiootteja ja hormoneita, jotta kanat (i) ylipäänsä selviäisivät hengissä niissä oloissa, missä niitä pidetään ja (ii) ne kasvaisivat isoiksi mahdollisimman nopeasti. Toisessa tapauksessa oli käytetty vihannesten lannoitteena poltettua jätettä, siis ihan tavallista lajittelematonta sekajätettä, joka sisälsi kaikkea kivaa elohopeasta lähtien. Varsin mukavaa ja ihanaa. Ja luulisin, että nämä ovat vain jäävuoren huippuja.. Näitä juttuja lukiessa tulee sellainen olo, että ei tekisi syödä yhtään mitään kiinalaista ruokaa. Mutta pakko sitä on kai jotain syödä ja täytyy yrittää pitää mielessä, että samoilla ruoilla ne kiinalaisetkin kasvavat ja elävät. Ja tarkemmin ajateltuna keskimäärin aika paljon huonommallakin ravinnolla.  Tänään lehdessä oli myös juttu uudesta laista mikä on Kiinassa säädetty ja otettu myös käyttöön. Sen mukaan vanhukset voivat haastaa omat lapsensa oikeuteen, jos kokevat, että lapset eivät käy heitä tervehtimässä riittävän usein. Valitettavasti laki ei kuitenkaan määrittele mikä on ns. riittävä määrä visiittejä, sen määrittelevät tuomioistuimet aikanaan.

Täytyy tähän loppuun vielä lisätä, että tänään tapahtui yksi aika mukava juttu. Koko aamun ja päivän jatkunut vesisade muuttui iltapäivästä rännäksi ja lopulta illasta lumeksi. Lumi näyttäisi tosin sulavan osuessaan maahan mutta yöksi on luvattu pakkasta. Saa nähdä onko aamulla maa valkoinen.


Väsy tuli kesken ulkoilun ja isin piti kantaa lapsoset kotiin.
Mutta hei, LUNTA!!! <3

1 kommentti:

  1. Käsityöläisiä kaivataan varmaan tulevaisuudessa, josko uusi ura urkenesi parturina.... Näköjään kaikkeen pystyy, kun okein haluaa. Mukavaa vuoden vaihdetta.

    VastaaPoista