sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Yu Yuanin puistossa

Ei se meidän uuden uunin saaminen sittenkään mennyt niin sujuvasti. Perjantaina iltapäivällä kun olimme kyläilemässä A:n luona, puhelimeni soi. Yhteyshenkilömme Sakura soitteli kysyäkseen missä olen. Olisi pitänyt tulla kotiin, jotta voisivat korjaussedän kanssa näyttää miten uunia käytetään. Oletin tietenkin, että uusi uuni on jo asennettu. Mutta sitten kävikin ilmi, että uunia ei oltukaan vaihdettu. Vaikka se edellisenä päivänä jo luvattiin vaihtaa. Ja syy tähän? Se, että uuni TOIMII!!! Meinasin hermostua jo ihan totaalisesti ja kysyä, "kuinka tyhmiä te oikein olette kun viesti ei mene perille sitten millään". Mutta maltoin mieleni ja selitin ehkä tsiljoonannen kerran, että ongelma onkin siinä, että uuni toimii välillä ja välillä taas ei. Se, että se toimii juuri sillä hetkellä, ei kuitenkaan tarkoita, että uuni on ehjä. Se kun ei välttämättä toimi samana iltana. Ja enhän minä voi kokata uunilla, joka toimii joskus ja joskus taas ei. Mutta ei selityksestä mitään apua ollut, sillä heidän näkemyksensä mukaan jos uuni toimii nyt, se on ehjä. Ja koska se toimii, täytyy olla kyse siitä, etten minä osaa käyttää uunia.. Aaaaargh!!! Kiehuin raivosta ja soitin V:lle töihin. V laittoi taas uuden meilin ja siitä muutaman tunnin päästä soi puhelimeni uudelleen. Sanoivat, että uuni voidaan vaihtaa jos haluamme mutta tilalle tuleva uuni on täsmälleen samanlainen kuin nykyinen. Minä sanoin, että jos ei parempaa mallia ole tarjolla, vaihdetaan sitten samanlaiseen. Kunhan saadaan vaan toimiva uuni. Olisi se sitten kuinka huono uuni tahansa. No, pian meille tulikin uusi uuni. Ja se ei todellakaan ole samanlainen. Vaan oikea, kunnollinen, ihana sähköuuni!!! Viimeiseen saakka siis yrittivät kokeilla, jos antaisimme asiassa periksi ja onneksi ei annettu. Tuolla voisi paistaa vaikka kinkunkin! Ja leipoa pullia ja kakkuja! Ah!

Ja se kirje tullilta sitten.. Ei Tiffany oikein osannut muuta sanoa, kuin että meidän pitää varmaankin mennä käymään kirjeessä mainitussa osoitteessa. Mitään syytä siihen miksi paketti on jäänyt "jumiin" ei ole annnettu eikä kirjeessä selitetty mitä meidän pitäisi tehdä paketin saamiseksi. Tai että saadaanko sitä ollenkaan. Siispä lähden maanantaina aamulla tyttöjen kanssa sinne virastoon ja katsotaan miten käy. Hieman jännittää, kun epäilen, ettei kukaan puhu siellä englantia.

Käytiin eilen tutustumassa yhteen Shanghain ykkösturistikohteista, Yu Yuan gardeniin. Puisto sijaitsee Shanghain vanhassa kaupungissa ja se on perustettu yli  400 vuotta sitten Ming-dynastian aikana. Puiston rakennutti Pan Yunduan niminen mies isälleen, joka oli Ming-dynastian korka-arvoinen virkamies. Puiston rakentaminen kesti kaikkiaan noin 20 vuotta. Puisto on ollut välillä huonossa kunnossa ja se on kärsinyt tuhoja erityisesti Oopium-sotien ja Taiping-kapinan aikana. Mutta nykyisin puisto on Shanghain hallinnon omistuksessa ja se on julistettu kansalliseksi monumentiksi vuonna 1982. Tytötkin tykkäsivät puistosta kovasti, varsinkin lampien karpeista ja tunneleista, joissa pääsivät kulkemaan.








Vaikka päivä oli harmaa, sateinen ja kolea, oli puisto silti todella kaunis. Voin vain kuvitella millainen se on keväällä ja kesällä, kun kaikissa puissa on lehdet ja kukat kukkivat. Hyvää puistovierailussa sateisena ja kylmänä päivänä oli kuitenkin se, että todennäköisesti vierailijoita oli hieman vähemmän kuin viikonloppuisin yleensä. Kierreltiin puistovierailun jälkeen myös puiston ympärillä olevaa basaari-aluetta ja käväistiin markkinoilla läheisellä kadulla. Harmi, että kamerasta loppui akku, sillä siellä oli todella kiinalaista meininkiä. Käytävät niin kapeita, ettei edes meidän peräkkäin istuttavilla, kapeilla rattailla päässyt oikein etenemään ja hyllyt täynnä kaikkea mahdollista ja mahdotonta, tarpeellista ja tarpeetonta. Sieltä olisi saanut ostettua myös askartelutarvikkeita, joita olen kaipaillut mutta C sai sellaiset kilarit, ettei ollut muuta mahdollisuutta kuin poistua paikalta. Neiti taisi olla vähän väsynyt ja sitten se hälinä, meteli ja kaikki ne kiinalaiset oli vähän liikaa.

Tytöt alkavat nyt olla kunnossa, pientä nuhaa ja yskää vain. Minulle nousi perjantaina illalla kuume vuorostaan. Tämän päivän otankin nyt sitten ihan rennosti. Aamulla tosin käytiin tyttöjen kanssa uimassa ja testaamassa meidän compoundin saunoja. Suomalaiset saunat ovat ja vaikka eivät enää ihan priimakunnossa, kyllä niissä joululöylyt voi käydä ottamassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti