lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella..

Suomessa on eilen ilmeisestikin satanut lunta ihan urakalla. Hieman olen kateellinen, sillä täällä Shanghaissa ei sada lunta. Tai saattaa ehkä yhtenä päivänä vuodessa sataa mutta se sulaa pois osuessaan maahan. Mutta on tännekin tullut nyt syksy. Puut tiputtavat lehtiään ja pipot ja hanskat on kaivettu jo esille. Päivällä on lämmintä enää noin 10-12C.




Puutarhureilla riittää haravoitavaa meidän compoundilla

Sadellutkin on aiempaa enemmän ja tällä viikolla on ollut monta tosi harmaata päivää. Ollaan tyttöjen kanssa kulutettu aikaa ostoksilla ja meidän compoundin sisäleikkipaikoissa. Leikkipaikkoja on kaksi ja toisessa niistä on aamupäivisin pienten lasten kerho / päiväkoti. Sinne olen nyt ajatellut laittavani tytöt vuoden päästä syksyllä. Leikkipaikoilla ei paljon äitejä näy, ei sisällä eikä ulkona. Lapset ovat aina leikkimässä ayien kanssa. Mietinkin vaan tätä katsellessani, että missähän ne kaikki muut äidit ovat. Suurin osa on tullut tänne kuitenkin miehen työn perässä eivätkä ole itse töissä missään.



Sisäleikkipaikka 1


Sisäleikkipaikka 2


Alkuviikosta innostuin lähestyvästä joulusta ja laitoin ikkunoihin lumihiutaleita. Kuusi oli tarkoitus ottaa esille ja koristella vasta itsenäisyyspäivänä mutta enhän minä malttanut. Marraskuun viimeisen päivän kunniaksi laitoimmekin kuusen esille jo eilen. Ja jouluvalot ikkunaan. Ja joulumusiikkiakin ollaan kuunneltu tyttöjen kanssa päivisin. Ja syöty pipareita. Myös joulun menun suunnittelu on aloitettu. Myönnetään. Meinaa lähteä jouluhössötys vähän lapasesta. Mutta kun se on vaan niin IHANAA..





Joulukoristeita täältä kyllä löytää vaikka kiinalaiset eivät itse joulua vietäkään. Myös meidän coumpoundia on koristeltu jouluiseksi ja tänä iltana olisi ollut kuusen valojen sytytyskekkerit. Ilmaisia drinksuja oli tarjolla mutta minä olin salilla ja V nukuttamassa tyttöjä. Ehkä sitten ensi kerralla ollaan mukana. Ihan mukavaa, että compoundin puolesta järjestellään kaikenlaista ohjelmaa. Joulukinkun tai kalkkunan saa tilata ravintolasta jouluksi kotiin ja niin me myös ajateltiin tehdä. Ei tuolla meidän uunilla pystyisikään kinkkua paistamaan.

Kävin tänään itsekseni jouluostoksilla. Ajatuksissa oli löytää jotain lähetettävää Suomeen mutta juuri mitään en löytänyt. Tuntuu, että pitäisi lähettää jotain "kiinalaista" kun täällä Kiinassa nyt ollaan. Mutta kun en tiedä mitä se "kiinalainen" on ja mistä sen vielä löytäisi. Enhän minä tiedä vielä Kiinasta mitään! Siispä löysin itseni mm. Zarasta ja Toys r usista ostamassa tytöille joululahjoja. Palasin myös feikkimarkkinoille tilaamaan taulut, joita katselin viime viikonloppuna. Ne eivät olleet halpoja mutta ehdottomasti niin hienoja, että päätin sijoittaa. Jotain samantyyppistä olisin halunnut seinälle jo Suomessa mutta en ollut löytänyt mieleistäni. Ja nyt meillä on sitten aikanaan kotiin viemisinä jotain muistuttamassa Shanghaista. Taulujen kuvat on siis otettu täällä. Viikon päästä saan hakea ne kehystettynä ja sitten voin laittaa tänne kuvan minun joululahjastani.

Ostoksilla yritin kovasti puhua kiinaa. Mutta eipä siitä oikein mitään tullut. Sain sanottua lauseeni, myyjä vastasi enkä ymmärtänyt vastauksesta sanaakaan. Siihen tyrehtyi sitten keskustelumme kiinaksi. Osaamani yksinkertaiset lauseet, kysymykset ja vastaukset eivät käytännössä pitkälle vielä riitä.. Hieman masentavaa. Mutta sen huomasin, että myyjien vastaanotto oli heti astetta lämpimämpi, kun tajusivat etten olekaan turisti. Kiinan tunnit eivät ole siis menneet täysin hukkaan.

Tämä viikko on mennyt jotenkin tosi nopeasti. Mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut, elämä on mallillaan ja arki sujuu jo suht rutiininomaisesti. Voisin vielä mainita, että olen aloittanut uuden harrastuksen. Käyn torstai-iltaisin A:n kanssa TRX:ssä. Se on jonkun jenkkien merivoimien entisen sotilaan kehittämä treenimetodi, ja se on RANKKAA! Jospa täällä ollessa pääsisi taas vanhaan kuntoon, tai edes vähän lähemmäksi sitä. Tavoitteita pitää olla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti