sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Sitä sun tätä


Meillä on viime päivinä ollut ongelmia sähköjen kanssa. Torstai-iltana koko meidän kaupunginosasta ja kuulemma myös naapurista menivät sähköt reiluksi tunniksi. Olin juuri silloin salilla ja aluksi ajattelin jatkaa treenausta, hätäuloskäyntien valot kuitenkin hieman valaisivat. No, ei niistä valoa kauaa riittänyt vaan noin viiden minuutin päästä nekin sammuivat. Oli muuten pimeää! Kotona meillä on onneksi yksi taskulamppu, sillä en ole löytänyt meidän ”sytkäriin” vielä mistään kaasua (se loppui ensimmäisen käytön jälkeen) eikä tulitikkujakaan löydy kaupoista. Tähän mennessä olen sytytellyt kynttilöitä kaasuhellan avulla mutta eihän se tietenkään toiminut, kun liekin saamiseksi tarvitaan sitä sähköä. Siispä kauppalistaan on nyt lisätty muutama taskulamppu ja muutama sytkäri.
 
Eilen meillä pamahti sulake, tietenkin vähän ennen kymmentä lauantai-iltana ja puoli kämppää oli pimeänä. Jääkaappi ja pakastinkaan eivät toimineet. Korjaajasetä löysi lopulta syyn ja se oli meidän astianpesukone, joka poltteli sulaketta. Huomenna aamulla saadaan korjaaja paikalle, toivottavasti saataisiin uusi konekin. Nykyinen jättää vähän väliä vedet koneen sisälle mutta se ei tietenkään riitä syyksi uuden koneen saamiseksi.  Tänään kokkailin sitten kaalilaatikkoa. Laitoin laatikon uuniin ja se uuni ei yhtäkkiä tietenkään toiminut.  Kaasua tuli kyllä mutta sytytys ei toiminut. Respassa sanoivat, että korjaaja tulee vasta huomenna, sillä sunnuntaisin ei ole paikalla sellaisia työntekijöitä, jotka korjaisivat kodinkoneita. (Vaikka osaisivatkin). Tämähän ei kelvannut minulle vastaukseksi, sillä minä halusin kaalilaatikkoni. Ja lopulta meillä kävi setä, joka sai uunin kuntoon muutamassa minuutissa. Ja minä sain kaalilaatikkoa puolukkahillolla. Maistui muuten hyvältä. Tällä viikolla tein myös karjalanpaistia ja perunamuussia itsenäisyyspäivän kunniaksi. Suomiruokaviikko menossa.

Valoista voisin muuten vielä kertoa, että täällä ei oikein osata tehdä valosuunnittelua ei sisällä eikä ulkona. Meidän compound on ulkoa valaistu aivan surkeasti. Nekin harvat ulkovalot, mitä meidän alueelta löytyy, eivät valaise vaan häikäisevät. Valot ovat maassa ja ne on suunnattu ylöspäin, eli ohikulkiessa ne sokaisevat kyllä aika kivasti. Sen jälkeen kun V törmäsi toisella viikolla täällä käärmeeseen, olen kulkenut pimeällä kaikkialle taskulampun kanssa. Vaikka ei kai niitä käärmeitä kovin paljoa voi olla, kun kukaan muu ei ole niihin törmännyt.  Mutta silti. En halua törmätä käärmeeseen. Ja valaistus sisällä sitten.. On täälläkin pimeää minun makuuni ja olohuoneeseen olen ostanut muutaman ylimääräisen lampun. Nyt myös jouluvalot valaisevat kivasti.

Täällä on alkanut talvi, ihan virallisestikin. Ostin perjantaina Shanghai Dailyn (eglanninkielinen sanomalehti) ja siellä kerrottiin, että talvi on alkanut viime sunnuntaina. Se alkaa, kun viitenä päivänä peräkkäin lämpötila pysyy alle +10C. Ja kyllä täällä jo kylmältä tuntuu! Ilmankosteus on niin suuri, että vaikka ei ole lähellekään pakkasta, ilma tuntuu todella kalsealta. Tänään tosin käytiin jo lähellä miinusasteita, sillä aamulla oli vain +1.5C lämmintä. Ihana päivä kuitenkin, sillä aurinko paistui pilvettömältä taivaalta ja ilmakin tuntui mukavan raikkaalta.

Käytiin eilen antiikkimarkkinoilla tai pitäisikö niitä kutsua lähinnä krääsämarkkinoiksi. Ei sieltä oikeaa antiikkia taida löytääkään. Mutta ihan mielenkiintoisia juttuja, kaikenlaista sekalaista sälää ja halvallakin niitä saisi. Tarvitsee ehdottomasti mennä joskus uudestaan, paremmalla ajalla ja ajatuksella. Ostin kuitenkin prinsessoille joululahjaksi olkalaukut (kaikenlaiset laukut on nyt tosi kova juttu) ja itselleni pienen laatikoston koruille. Löysin jotain kiinalaista, mitä olin etsinyt. Joululahjat ja kortit jäänevät kuitenkin postittamatta, sillä aika taitaa loppua kesken. Anteeksi vain kaikille.
 
Antiikkimarkkinoiden portilla
 
Antiikkimarkkinoiden tarjontaa. Ei niin kiinalaista mutta aika sööttiä.
 

 
Kävimme hakemassa eilen myös uudet tauluni. Toisessa taulussa oli tosin väärä kuva mutta ei se mitään. Harvinaista kyllä, sekin kelpasi minulle. Hyviä vaihtoehtoja oli vaan niin monta, että valinnan tekeminen oli alunperinkin vaikeaa. Ensi viikolla täytyy soittaa sedät kiinnittämään taulut seinälle. Ja sitten voisin ottaa sen kuvan.
 
Joulusta vielä sen verran, että ostoskeskuksissa, kaupoissa ja kahviloissa on joulu. Siitä huolimatta, että kiinalaiset eivät vietä joulua. Joulu on kuitenkin hyvä tilaisuus tehdä kauppaa ja senhän kiinalaiset ovat osanneet aina. Kauppa on se joka kannattaa vai miten se meni. Syvempää merkitystä joululle ei täältä kyllä löydy.
 
 
 

Tytöt ovat kipeänä, perusflunssaa kai. Ääni maassa, nuhaa, yskää ja lämpöäkin. Tauti kerran kuukaudessa -tahti jatkuu näköjään myös täällä Kiinassa. Voi kun paranisivat tiistaihin mennessä kun meillä olisi vuoden viimeinen muskari ja muskarin pikkujoulut!

1 kommentti:

  1. Toivottavasti pääsitte pikkujouluun ja tytöt musisoimaan. Lihapaistiin ei varmaan tullut sisäelimiä, niitähän siellä varmaan olisi ollut tarjolla...aikaisemmista lihakaupan kuvista päätellen

    VastaaPoista