tiistai 1. tammikuuta 2013

Vuoden vaihtuessa..

Vuosi on vaihtunut ja on aika hieman muistella menneitä.. Mietiskelin tässä mitä viimeisten vuosien aikana on tapahtunut ja voisi sanoa, että aika paljonkin:

2008 Menimme naimisiin
2009 Ensimmäinen lapsi, Uuno-hauva, asettautuu taloksi ja muutamme Espoosta Järvenpäähän
2010 Tehokaksikko syntyy ja siitä lähtien olemme olleet varsin BUSY
2012 kesällä Nasu-hauva kasvattaa perheen kokoa entisestään ja syksyllä muutamme Kiinaan

Aika monta isoa päätöstä ja muutosta aika lyhyessä ajassa, kuin näin jälkikäteen miettii. Mielenkiintoista on nähdä mitä seuraavan viiden vuoden aikana tapahtuu, todennäköisesti ja ehkäpä myös toivottavasti lista isoista tapahtumista olisi hieman vaatimattomampi. Ja tylsempi. Ihan joka vuosi ei välttämättä tarvitsisi mullistaa elämäänsä.. ;) Ihania asioita on kuitenkin tapahtunut ja niitä on toivottavasti myös paljon edessä. Tällä kokoonpanolla on hyvä jatkaa seikkailuja.

Vietimme vuoden viimeistä päivää Suzhoussa. Suzhou sijaitsee Shanghaista länteen, meiltä noin tunnin ajomatkan päässä. Kaupunki on kuuluisa upeista puutarhoistaan ja kanaaleistaan. Iso osa vanhoista kanaaleista on tosin täytetty ja muutettu kaduiksi mutta osa on vielä jäljellä. Suzhouta kutsutaankin idän Venetsiaksi. Suuntasimme ensin kaupungin isoimpaan puistoon, joka on nimeltään Humble Administrator´s Garden. Puiston rakentaminen aloitettiin vuonna 1509, projekti kesti 16 vuotta ja puisto on kooltaan 5.2 hehtaaria. Humble tarkoittaa suomennettuna nöyrää tai vaatimatonta. Kovin vaatimaton puutarha ei kuitenkaan ole. Se on upea ja myös Unescon maailmanperintö -kohteita. Puistossa on lampia, siltoja, kolme saarta, bonsai-puutarha, kauniita istutuksia ja kaikkiaan 48 rakennusta. Sää oli mitä mainioin - ei pilven pilveä taivaalla, lämpötila pari astetta plussalla ja ilma oli kirkas. Olosuhteet visiitille mitä mainioimmat. Valitettavasti myös muutama muukin oli päättänyt tulla vierailemaan puistossa.. Isot laumat kiinalaisia turisteja vaelsi ympäri puutarhaa ja se vaikutti varmaankin tyttöjen fiiliksiin. Kovin montaa hetkeä eivät olleet kitisemättä ja huutamatta ja puistosta nauttimisen sijaan yritimme saada tyttöjä hiljenemään edes hetkeksi. Aika huonolla menestyksellä. Meinasin välillä tuskastua ympärillä pyöriviin ja pällisteleviin kinkkeihin ja jos olisin osannut, olisin varmaankin sanonut, että "meidän lapset ei ole täällä se turistikohde, joten jättäkää meidät rauhaan".. Ja mitä enemmän tytöt kitisevät ja huutavat, sitä enemmän kinkit tunkevat lähemmäksi pällistelemään.





Puutarhalta lähdimme kävelylle PingJiang Lulle. Tämä kävelykatu kulkee kanaalin vartta pitkin ja sen rannoilla on vanhoja ja perinteisiä taloja, kahviloita, ravintoloita ja pikkukauppoja. Ihana katu ja ihana tunnelma, tosin kiinalaisia turisteja oli täälläkin paljon. Pysähdyimme myös syömään eräässä kahvilassa / teetuvassa. Huomasi kyllä, ettei turismikausi ole kuumimmillaan. Ainakin neljä tilaamaani ruokaa ja juomaa oli loppu.

Meillä oli alunperin ollut ajatuksena poiketa vielä eräässä temppelissä ja toisessakin puistossa mutta niin se vaan aika loppui kesken. Onneksi Suzhou on niin lähellä, sinne voi hurauttaa milloin vain. Ja varmasti tulemmekin siellä vielä käymään. Kiva ja sympaattinen pikkukaupunki. Asukkaita tosin 4 miljoonaa.. ;)








Uuden vuoden illan olimme kotosalla. Emme tehneet lupauksia, emmekä valaneet tinoja. Söimme, leikimme tyttöjen kanssa kallosaurusta (kallosaurus on Nalle Puhista) ja vain olimme. Mukava koti-ilta siis. Tälläkään kertaa emme jaksaneet - tai siis emme OLISI jaksaneet - valvoa vuoden vaihtumiseen saakka. Menimme nukkumaan jo vähän iltakymmenen jälkeen mutta meidän rakettikammoinen koiraparka piti huolta, että me emme nukkuneet ennen kuin paukuttelu loppui. Onneksi se ei kestänyt koko yötä. Hieman kauhulla ja koiraa säälien odotan kiinalaista uutta vuotta, sillä silloin paukutellaan ilmeisestikin miljardin kiinalaisen voimin melkeinpä pari vuorokautta putkeen.

Kaikille onnellista ja menestyksekästä vuotta 2013!

3 kommenttia:

  1. Kivannäköinen paikka tuo Suzhou. Jännää, että Shanghaista pitää lähteä etsimään kiinalaisempaa Kiinaa. Mekin käytiin Shanghaissa silloin kiinalaisessa kaupunginosassa :) Ja Hangzhoussa, se oli hieno kulttuuripaikka, paitsi että paljon jäi näkemättä, kun vettä tuli sen 2 päivää niin kaatamalla, että näkyvyys oli nollaluokkaa.
    Millä te siellä liikutte? Taksilla vai onko Villellä/teillä autonkuljettaja?
    Voi Nasu-parkaa... Saisikohan sille joitain rauhoittavia kiinalaisten uutta vuotta varten? Tai kuulokuppisuojaimet :)
    Hyvää alkanutta vuotta ja rauhallisempaa elämää :D Pitää alkaa kohta suunnitella reissua sinne teitä moikkaamaan. Time flies! Tuletteko kesällä Suomessa käymään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suzhou oli kiva paikka ja kun toivottavasti tulette vierailulle, sinnekin voidaan mennä visiitille! :) Eli tervetuloa vaan! Milloinkas tulisitte?

      Meille on annettu firman puolesta summa x, jonka saamme kuukausittain käyttää henkilökohtaisiin ajoihin. Ja toistaiseksi se on riittänyt hyvin. Meitä kuskailee kaksi setää "harmaan auton kuski" ja "sinisen auton kuski". Mukavia setiä kumpikin mutta eivät puhu sanaakaan englantia. Taksilla ollaan ajeltu vain silloin kun tytöt eivät ole mukana. Takseissa kun ei ole turvavöitä. Autoon otetaan aina turvaistuimet mukaan.

      Näillä näkymin ei olla tulossa Suomeen kesällä. Ajateltiin hyödyntää tätä Shanghain sijaintia ja käyttää lomat matkustamiseen lähialueilla ja sellaisissa paikoissa, minne on Suomesta "liian pitkä" matka. Kuten Uusi-Seelanti ja Havaiji. Esim Havaijille lennetään täältä suoraan ja aika edullisestikin, matkaa on täältäkin toki noin 12h mutta se on aika paljon vähemmän kuin lennot Suomesta..

      Juu, niitä rauhoittavia olen ajatellut. Eläinlääkäriin olisi tarkoitus mennä kyselemään, josko jotain helpotusta saataisiin Nasulle. Tosi paljon kyllä raketteja pelkää.

      Poista
  2. Pitää miettiä tuota ajankohtaa, jos saadaan tulla. Mutta mielellään varmaan sitten kesällä. Kesäkuun lopussa tai heinäkuusssa?

    VastaaPoista