maanantai 19. marraskuuta 2012

Lomapainetta

Joulu lähestyy ja lomakuume on iskenyt pahemman kerran. Tai ehkä sitä voisi kutsua myös lomapaineeksi. En tiedä vielä ketään, joka olisi jäämässä tänne jouluksi. Jotkut lentävät kotimaahansa, yhdet Australiaan, toiset Malesiaan ja kolmannet Havaijille. V:n työtilanne ei mahdollista lähitulevaisuudessa minkäänlaisia lomia eikä joulun aikaan täällä paikalliset edes lomaile. Siispä me, me ollemme kotona.

Helmikuussa meilläkin olisi sitten viikko lomaa kun kiinalaiset juhlivat kiinalaista uutta vuotta. Silloin miljardi kiinalaista karkaa pois kaupungeista ja lähtee lomille. Mekin katselimme vähän lentoja sinne sun tänne mutta ne olivat joko älyttömän kalliita tai sitten älyttömiin kellon aikoihin. Siispä me vietämme myös tämän loma-ajan kotona. Ja tietysti kaikilla muilla länkkäreillä on jälleen mitä upeampia lomasuunnitelmia.

Tänne lähtiessä tuli haaveiltua kuinka helppoa täältä olisi matkustella niin moneen ihanaan paikkaan. Esimerkiksi Havajille pääsisi suorilla lennoilla ja matka kestäisi yhtä kauan kuin lento Suomeen. Suomi vai Havaiji - kumman sinä valitsisit? Tosin ei me varmastikaan Havajille lähdetä. Pelkästään Kiinassa ja Aasiassa olisi monta mielenkiintoista kohdetta näkemättä. Ja suurena haaveenani olisi päästä käymään Uudessa Seelannissa. Pitkä matka sinne on täältäkin mutta huomattavasti lyhyempi kuin Suomesta. Suomeen matkustaminen kuulostaa itseasiassa vähiten kiinnostavalta vaihtoehdolta. Joten (ainakin) tällä hetkellä on sellainen fiilis, että ehtii siellä Suomessa olla sittenkin kun täältä pysyvästi (?) parin vuoden päästä Suomeen palataan.  

Jotta ehtisi käymään edes murto-osassa niistä paikoista mistä haaveilemme, on lomailu vähitellen aloitettava. Lomakuumetta ja painetta helpottaaksemme varasimmekin eilen matkan Thaimaaseen maaliskuulle. Suorat lennot olisivat olleet keskellä yötä, joten joudumme matkustamaan välilaskun kautta Phuketiin. Mutta ei se mitään, kunhan päästään lomalle. Phuketista jatkamme veneellä vielä Racha Yaille. Ja minä pääsen SUKELTAMAAN. Aurinko, valkoinen hiekka, kristallinkirkkaat vedet, kalat ja korallit - kohta me tullaan!

Tänään oli taas todella huono ilmanlaatu. Yläkerran T laittoi viestiä ja kyseli, josko haluaisimme lähteä Ikeaan seuraksi. Vaikka edellinen reissu tehtiin vain pari päivää sitten, lähdimme silti mukaan. Ja tälläkin kertaa tulimme kotiin muutaman Ikea-kassillisen kanssa. Lisää tyynyjä, yksi lamppu ja taas kerran ruokaa. Ihan oikeastikin sitä lohta kannattaa kantaa Ikeasta pakkaseen. Lohi on älyttömän kallista kaupoissa ja se paikallinen kala.. En todellakaan uskalla sitä ostaa, kun en tiedä mistä se on ongittu. Täällä ongitaan kalaa kaikista mahdollisista saastelammikoista ja niitä kaloja en todellakaan halua suuhuni laittaa.

Uusi Ikean reissu oli myös siinä mielessä kannattava, että sain uuden Suomi-tuttavan ja myös kutsun kahvittelemaan. Liian montaa tuttavaa täältä ei vielä löydy. Mutta ei se ystävyyssuhteiden solmiminen välttämättä olekaan suurin ongelma. Vaan se, että ihmiset tulevat ja menevät. En tiedä kuinka syvällisiä jan todellisia ystävyyssuhteita täällä edes voi syntyä, kun kuitenkin pian joko itse lähtee tai sitten lähtee se ystävä.

Juuri kun pääsin eilen hehkuttamaan, että koko perhe on jälleen terve, meillä sairastetaan taas. Nasu-raukka alkoi oksentamaan tänään iltapäivällä ja oksentelee nyt vähän väliä. On todella vaisu, häntä ja korvat vaan roikkuvat. Mikään ei pysy sisällä. Kauhea huoli on toisesta, kun ei tiedä mistä johtuu. Ja varsinkin kun tietää, että jatkuvasti tuolla ulkonakin napsii suuhunsa kaikenlaista. Täytyy nyt seurailla vointia ja yrittää juottaa vaikka ruiskulla vettä. Jos edes vähän saisi nestettä pysymään sisällä.



1 kommentti:

  1. Voi Nasua! Juuri eilen mietin että viitsisinkö pyytää sua kirjoittamaan postausta siellä koiran kanssa elosta.

    Minkälaiset lenkkimaastot löytyy läheltä, eläinlääkäri käytännöstä (tarvitsetko tulkin kun menet eläinlääkäriin vai onko englantia puhuva lääkäri tiedossa tms.), näkyykö siellä paljon paikallisilla lemmikkeinä koiria, kuinka Nasu on sinne nyt kotiutunut, ruokinta siellä (onko samoja kuivamuonamerkkejä kun suomessa).. Ihan kaikkea olisi kiva kuulla liittyen koiran kanssa eloon siellä!

    Onneksi lapset on kunnossa! Paljon paranemisia sinne Nasulle!

    Terkuin, ANV palstalta :)

    VastaaPoista