maanantai 4. helmikuuta 2013

Tyhmästä päästä kärsii.. jalka

Perjantaisen episodin aiheuttama tunnekuohu on pääosin jo laantunut. Lauantai-aamuna C halusi vielä käydä ostamassa isin kanssa kukkia H:lle, joka auttoi pelastusoperaatiossa. Äitikin sai kukkia. Joten loppu hyvin, kaikki hyvin - ainakin melkein. Jalka ei lähtenyt nimittäin paranemaan toivotusti vaan meni viikonlopun aikana vain kipeämmäksi ja kipeämmäksi. Kun koko sääri alkoi turvota ja punoittaa sunnuntaina, päätin lähteä illalla käymään sairaalassa tarkistuksessa. Ja hyvä niin.

Suuntasin Shanghai United Family hospitaliin, missä olen aiemmin käynyt tyttöjen kanssa.(http://shanghai.ufh.com.cn/en/) Perille päästyäni linkutin ensiapuun, pääsin tutkimushuoneeseen samantien, hoitaja otti tiedot ylös ja lääkärikin tuli 10 minuutissa. Sitten suoraan röntgeniin ja verikokeeseen. Myös tulokset saatiin supernopeasti. Luut ovat ehjät mutta ihossa on bakteeritulehdus. (Miksi oi miksi en tajunnut desinfioida niitä haavoja?!?) Tulehdus oli ilmeisesti sen verran pahaksi äitynyt, että lääkäri halusi tiputtaa antibioottia suoraan suoneen. Tipan jälkeen pääsin kotiin viikon ab-kuurin ja jonkun salvan kanssa. Jos tilanne huononee - kuume nousee, jalka kipeytyy entisestään tai punainen alue laajenee - on lähdettävä takaisin ja silloin ottavat osastolle. Toivottavasti selvittäisiin kuitenkin näillä lääkkeillä.
 
Täytyy vielä kehua sairaalan toimintaa. Oli todella nopea ja miellyttävä reissu. Ja se on paljon sanottu minulta, sillä vihaan sairaaloita, pelkään verikokeita ja etenkin tippaa. Henkilökunta oli tosi ystävällistä, hoitajat puhuivat hyvää englantia ja lääkäri oli länsimaalainen. Matkalla kotiin ei tarvinnut kurvata minnekään, sillä lääkkeetkin sain mukaani sairaalan omasta apteekista. Halpaa lystiä tämä visiitti ei toki ollut, sillä laskun loppusumma oli reilu 500€. Onneksi on nämä (V:n työnantajan maksamat) vakuutukset. Mitään ei tarvinnut itse maksaa vaan kaikki meni vielä suoraveloituksella.
 
Tänään sääri on vähemmän punainen mutta punaisuus on ehkä aavistuksen levinnyt alemmas kohti nilkkaa. Särkyä on edelleen aika paljon ja turvotusta myös. Blaah. Kävin tänään tyttöjen kanssa varmuuden vuoksi vielä meidän compoudin klinikalla, se on kyseisen sairaalan pieni sivutoimipiste. Se pieni muutos ei vielä ollut lääkärin mukaan paha, joten ei tarvitse lähteä vielä sairaalaan. Ja mistä sitten tiedän leviääkö punoitus? Lääkäri piirsi eilen jalkaani mustalla tussilla punoittavan alueen rajat. On onni, että ei ole kesä ja että emme ole lähdössä minnekään rantalomalle. Ei ole sääri kovin edustuskelpoinen nyt.. ;)


Klinikalla
Muuten viikonloppu sujui mukavissa merkeissä. Meillä kävi vieraita sunnuntaina (A perheineen) ja pitkästä aikaa sain kokkailla ihan kunnolla, pitkän kaavan mukaan. Pikkuinen moka kävi tosin maustamisessa, tuli nimittäin tehtyä moussakasta hieman tarkoitettua tulisempi versio. Seuraavalla kerralla todennäköisesti muistan jo, että kiinalainen ja suomalainen chilijauhe ei todellakaan ole ihan sama asia. No, hyvää se oli jokatapauksessa mutta lapsille piti kehitellä sitten muuta syötävää.
 







1 kommentti:

  1. Hyvä kuulla, että jalan parantuminen näyttää etenevän. Hässäkkä oli varmaan niin iso, ettei siinä desinfioinnit tulleet mieleen...Paranemista

    VastaaPoista