sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Parasta antia ja pöydän antimia

Viikonloppu on mennyt yhdessä hurauksessa. Perjantain pääsiäisateria onnistui, lammas oli mureaa ja ruokaa oli vähintäänkin rittävästi. Kunnollisen dinnerin laittaminen täällä jänskättää hieman etukäteen. Kaikkia raaka-aineita ei välttämättä ole saatavilla ja lisäksi osa niistä maistuu jollain tavalla erilaiselta kuin Suomessa. Eikä niistä lihoistakaan aina tiedä.. Mutta mummo pyysi jopa reseptiä ja hänhän laittaa tunnetusti erittäin hyvää ruokaa. Että taisi se ruoka maistua muillekin kuin minulle. 
 
Lauantaina lähdimme heti aamusta Zhujiajiaoon, Shanghain lähellä sijaitsevaan vesikaupunkiin. Onneksi aamusta, sillä poistuessamme paikalta vähän puolen päivän jälkeen väentungos oli jo melkoinen. Zhujiajiaon vanha kaupunki on mukava ja kuvauksellinen paikka. Tytötkin tykkäsivät, varsinkin, kun kävimme veneajelulla.

 
 
 
 
 

 
City God Temple ja mummot, Zhujiajiao

Kävimme Zhujiajiaossa myös kahvilla. Voisi ajatella, että tässä vaiheessa, puoli vuotta Kiinassa asuneena ja kiinankieltä opiskelleena, osaisimme tilata kaksi vihreää teetä, yhden mustan kahvin ja yhden kahvin maidolla ja sokerilla. Mutta ei. Pöytäämme kannettiin kaksi jääteetä, yksi kahvi sokerilla ja yksi kahvi maidolla.  Kiinan opiskelua lienee siis syytä jatkaa..

Zhujiajiaosta ajoimme kotiin päiväunille. Lepohetken jälkeen suuntasimme kohti keskustaa ja Bundia. Kävimme illallisella Yunnanin alueen ruokaa tarjoilevassa Lost Heavenissa. Tilasimme useampia alkupaloja ja pääruokia, kaikki olivat todella herkullisia. Ravintola oli viihtyisä ja palvelu ystävällistä ja nopeaa.
 



Alkupaloja Lost Heavenissa

 
Vatsat kylläisinä lähdimme ihailemaan Bundin loistoa illalla. Tämä oli myös meille ensimmäinen kerta Shanghain keskustassa pimeään aikaan vaikka olemmekin olleet täällä pian puoli vuotta. Lasten kanssa ei vaan tule täältä "maaseudulta" lähdettyä iltasella minnekään. Ja ne näkymät olivat kerta kaikkiaan mykistävät. Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mutta kuva ei kuitenkaan kerro kaikkea, ei aina tee oikeutta kohteelleen. Ei ainakaan minun kuvaustaidoillani ja peruskamerallani. Valitettavasti.  Mutta tässä paras otos silti. Kannatta tulla livenä ihailemaan..


Pudongin valoja
 
Tänään lähdimme jälleen aamusta liikkeelle ja autokuski vei meidät ensin People´s Squarelle. Kävelimme puistossa, ihailimme istutuksia ja ihmettelimme "paritusmarkkinoita". Shanghaista löytyy kaikenlaisia markkinoita. On lastenvaatemarkkinoita, feikkimarkinoita, cashmere-markkinoita, tekstiilimarkkinoita, kangasmarkkinoita, silmälasimarkkinoita.. Mitä vain.. Mutta People´s Squarelle kokoontuu viikonloppuaamuisin satoja epätoivoisia vanhempia etsimään ainokaisilleen puolisoa. Kiinassa 30-vuotias naimaton on kummajainen, häpeä vanhemmilleen, viallinen. Jos siihen ikään mennessä ei ole puolisoa löytynyt, on vanhempien ilmeisesti syytä puuttua tilanteeseen. Ja siellä niitä vanhempia oli sadoittain..


People Square


Epätoivoisten vanhempien jättämiä "etsitään puolisoa -ilmoituksia".. Pituudet, painot
ja tulot oli ainakin näissä mainittu..


Epätoivoisia puolisonmetsästäjiä.. Kaikki äitejä tai isejä etsimässä kumppania
ainokaiselleen.

Puistosta kävelimme East Nanjing Luta pitkin Bundille ja siitä edelleen legendaariselle Westinin brunssille. Paljon olimme brunssista kuulleet ja odotukset olivat kovat. Emme pettyneet. Kolme tuntia söimme, söimme ja söimme ja Keltainen Leski virtasi. En muista milloin olisin viimeksi vetänyt sellaiset ruokaöverit. Jossain vaiheessa siirryin jo jälkiruokiin mutta palasin jälleen pääruokien pariin. Oli vain pakko. Ja sitten taas uudelleen jälkiruokiin.. Westinin brunssi on elämys ja se kannattaa kyllä kokea kerran, jos Shanghaissa vierailee. Ruokaa oli tarjolla kahdessa kerroksessa, kaikkea mahdollista tacoista kaviaariin. Ja ohjelmaakin oli laidasta laitaan. Klassista livemusiikkia, oopperaa, jonglöörejä, tanssityttöjä, pelle..  


East Nanjing Lu

Westinin brunssilta. Rumputytöt esiintymässä

Unohdin kuvata pöytien antimia. Ei vaan ollut valokuvaus
mielessä niiden herkkujen keskellä.. Tässä ainoa kuva ruoista lettupisteeltä..
 
 
Shanghai on näyttänyt meille viime päivinä parasta antiaan. Itsekin olen taas aivan innoissani miten mahtavassa kaupungissa me saamme asua. Säät ovat myös olleet suosiolliset. Aurinko on paistanut ja ilmanlaatukin on ollut hyvä. Talven harmaat, sumuiset ja saasteiset päivät tuntuvat nyt niin kaukaisilta.    

4 kommenttia:

  1. Mukana olleena voin sanoa, että kaikki on tosi isoa, paljon ihmisiä ja liikenne melkoista. Näimme ja koimme tosi paljon, kiitos S:n hyvien ennakkovalmistelujen. Mainitun brunssin kaltaista ruokailua ei tule koettua varmaankaan ihan lähitulevaisuudessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia vain itsellenne! :) Oli mukavaa, että tulitte!

      Poista
  2. Aika jäätävää olisi olla kauppaamassa poikia tuolla "naimamarkkinoilla"...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nythän nämä "markkinat" oli huomioitu ihan Iltasanomissa saakka, ainakin nettiversiossa..

      Poista