perjantai 29. maaliskuuta 2013

Mummo ja ukki

Meillä on ollut tosi mukavaa. Se loman jälkeinen lamaannus on poissa ja muutenkin on viime päivät ollut jotenkin sellainen mukavan energinen olo. On ollut myös paljon tekemistä. Kävimme keskiviikkona Shanghain Suomalaisten (joihin siis kuulumme) järjestämässä uusien kahvitilaisuudessa. Ihan uusiahan me emme enää täällä Shanghaissa ole, mutta ei se mitään. Olimme silti tervetulleita. Paikalle oli ilmaantunut parisenkymmentä suomalaista. Oli tosi piristävää tavata uusia ihmisiä, sillä onhän elämä täällä sosiaalisesti välillä vähän köyhää. Ja oli tapaaminen myös erittäin hyödyllinen. Tytöille löytyi ensinnäkin samanikäisiä tyttösiä kavereiksi. Paikalla oli myös Suomi-koulun edustajia ja meille luvattiin, että tytöt saavat aloittaa koulussa vaikka eivät ihan vielä kolmea vuotta olekaan. Se oli loistouutinen! Olen niin innoissani, etten nahoissani pysy! Suomi-koulu on siis tarkoitettu täällä Shanghaissa asuville 3-18 -vuotiaille suomalaislapsille. Sitä pidetään kerran viikossa, lauantai-aamuisin kolmisen tuntia kerrallaan. Koulussa pidetään yllä ja harjoitellaan äidinkieltä sekä opiskellaan suomalaista kulttuuria. Ja pienimpien ryhmissä myös leikitään. Olen niin innoissani, että ihan harmittaa, että koulua on seuraavan kerran vasta kolmen viikon kuluttua. Mitenhän sitä malttaisi odottaa. Varmaan koulureput on mentävä ostamaan!
 
Tapaaminen oli mielenkiintoinen ja hyödyllinen myös minun kannaltani. Näistä asioista kertonen myöhemmin lisää, jos ja kun on enemmän kerrottavaa. Sain myös yhden aivan loistovinkin. Shanghaista löytyy yksi kenkäkauppa, missä myydän kaikenlaisia hajakokoja ja pareja, merkkikenkiä, ja sieltä saa nimenomaan isoja kokoja. Aivan loistava uutinen, sillä tavallisista kaupoista on ihan turha lähteä etsimään koon 40 kenkiä..    
 
Tänään saatiin vieraaksi mummo ja ukki. Lähdimme tyttöjen kanssa kentälle vastaan ja eilen askartelimme tyttöjen kanssa myös kyltit, jotta mummo ja ukki meidät löytäisivät. Ja löysiväthän he.


Matkalla kentälle..


Tytöt olivat luonnollisesti riemuissaan vaikka kentällä alkuun pieni ujostus O:lle iskikin. No, ei se kauan kestänyt. Saimme myös ihania tuliaisia ja nyt on taas kaapit täynnä herkkuja ja kaikkea tarpeellista - ruisleipää, suklaata, kahvia, purkkaa, ruisjauhoja, lasten hammastahnaa, ihorasvaa, d-vitamiinia jne. Kaikkea mitä olemme kaivanneet ja missä on varastot olleet lopuillaan. Tällä hetkellä ovat sekä vieraat että tytöt nukkumassa päiväunia ja minä juon kahvia.  Tänään syömme pääsiäisaterian ja menu olisi seuraavanlainen:  punaviinissä haudutettua lampaanpotkaa, vaniljarisottoa ja mustaherukkakastiketta. Lampaat menevät uuniin ihan just, sillä tarkoitus olisi haudutella niitä pehmeiksi kokonaiset 4 tuntia. Jälkkäriksi teimme C:n kanssa pashajäädykettä. Siihen sitten pitäisi vielä vääntää passionhedelmäkastike.

Pian lampaille väriä pannulla ja sitten uuniin hautumaan punaviiniin
neljäksi tunniksi. Luulisi ja toivottavasti on mureaa.


Tänään emme lähde omaa compoundia kauemmaksi mutta huomisesta alkaen meillä on paljon ohjelmaa. On suunniteltu turistikierrokset ja tehty pöytävarauksia ravintoloihin. Toivottavasti mummo ja ukki viihtyvät!


Hyvää Pääsiäistä kaikille! On meillä ihan perustulppaanejakin
ostettu mutta näistä tykkään enemmän..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti