sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Zumbaa ja tulipalo


Uusi arki on siis alkanut mukavasti. Tosin toisen päiväkotiviikon kylkiäisenä saimme myös "syksyn" ensimmäisen taudin perheeseemme. Ripulia ja kuumetta. Kiitokset vaan sille tyttöjen päiväkotikaverin äidille, jonka kuulin selittävän Gracelle, että "poika on kyllä ripulissa mutta ei se tarttuvaa ole".. Eipä tietenkään. Täällä ei ilmeisesti olla päiväkodeissa näistä taudeista kovin tarkkoja. Kun meidän ensimmäinen tyttö sairastui ja oli tullut vahinko housuun päiväkodissa, minua ei edes hälytetty paikalle. Ihmettelin, kun tyttöjä hakiessani toisella oli erilaiset vaatteet kuin aamulla lähtiessä ja tytön ilme niin surkea. Raasupieni oli kuin maansa myynyt vahingosta ja sen jälkeen päiväkotiin meneminen onkin sitten ollut vähän vaikeampaa.. Mitäs jos se ripulikakka taas tulee, on kyselty.  
 
Muutoin olen ollut päiväkodin toimintaan oikein tyytyväinen. Tuntuu, että hoitajia on riittävästi, he pitävät aidosti lapsista ja työstään. Leikkiaikoina he eivät vain juoruile keskenään vaan oikeasti leikkivät lasten kanssa. Tiedän tämän, koska kävin yksi päivä salaa vakoilemassa tyttöjen ryhmää, kun he olivat ulkona leikkimässä. Kamala minä. En vaan malttanut vastustaa kiusausta, kun näin kuntosalin ikkunasta heidän menevän viereiseen leikkipuistoon leikkimään. Jos olisin ollut mies ja joku olisi nähnyt minut kurkkimassa lapsia pensaiden raoista, olisi hän varmaan soittanut vartijat perääni..
 
Tytöt ovat olleet päiväkodin jälkeen aika väsyneitä kuten arvata saattaa ja myös äiti-riippuvaisia. Nukutushommat ovat siis olleet äidin hommia viime aikoina. Eilen olisi alkanut myös Suomi-koulu mutta me päätimme, että ainakaan toistaiseksi tytöt eivät osallistu. Yksi vapaapäivä viikossa kun tuntuu aika vähäiseltä näin pienille ihmisille. Harmittaa tavallaan mutta lasten etu menee edelle.
 
Olen vähitellen päässyt myös aloittelemaan opintojani. Enkä muista koskaan opiskeluaikoina olleeni yhtä innoissani peruskurssin oppikirjoista. Ihmismieli on vaan kiehtova aihe! Olen käynyt aamuisin myös urheilemassa ja käynyt kokeilemassa compoundimme jumppatarjontaa: zumbaa ja spinningiä. Zumbassa oli tosi hauskaa, kun vaan pääsin yli järkytyksestäni. Odotin, että muut zumbaajat olisivat olleet pääosin länkkäreitä mutta mitä vielä! Zumba on ilmeisen kova juttu 50-kymppisten kiinalaisten kotirouvien keskuudessa. Kokemus olikin hieman hämmentävä ja kesti jonkin aikaa sulatella näkyä, kun kiinalaiset täti-ihmiset pyörittivät peppua kuumien lattarirytmien tahdissa. Kiinalaiset kun eivät ole mielestäni mitään pepunpyörittäjä-kansaa. Tai mistäs minä tiedän, mitä he kotona neljän seinän sisällä touhuavat. Sen verran oli kivaa ja ohjaaja hyvä, että zumbasta tulee ehdottomasti uusi torstai-aamun piristykseni. Kiinalainen spinning ei sen sijaan oikein räjäyttänyt tajuntaa, lähinnä vain tärykalvot. Kiinalainen ohjaajasetä luukutti musiikkia kiinalaiseen tapaan niin kovaa, että jonkinlainen kuulovamma tunnin jälkeen on varsin todennäköinen. Ainakin, jos on valinnut epäonnisesti paikkansa suoraan kaiuttimen alta, kuten minä ja ystäväni. Pyysimme muutamaan otteeseen setää hiljentämään musiikkia ja hän hiljensikin mutta ei läheskään riittävästi. Spinningiin ei siis kannata mennä täällä ilman korvatulppia tai peltoreita.  
 
Rauhallinen lauantai-ilta compoundillamme muuttui hieman dramaattisemmaksi, kun eräässä talossa syttyi illansuussa tulipalo. Turvallisuus nousi taas huolenaiheeksi, sillä asunnon palohälyttimet eivät olleet hälyttäneet. Palo oli saanut alkunsa kuulemma yhdestä makuuhuoneesta, jonkinlaisen sähkövian seurauksena. Onneksi ei ollut yö, joten palo oli havaittu ajoissa ja vahingot rajoittuivat vain aineellisiin vahinkoihin. Tarkistimme tänään sen ainoan palohälyttimemme, se ei piipannut ja soitimme korjaajan paikalle. Hän kävikin, teki jotain ja hoki lähtiessään ”hao, hao”. Eli siis ”hyvä, hyvä”. No, ei se edelleenkään piippaa ja nyt sitä nappia ei itse asiassa saa enää edes painettua pohjaan. Ratkaisuhan sekin tietty on. V kirjoitti vielä management officeen meilin ja vaati meille jokaiseen makuuhuoneeseen (uusia) palohälyttimiä. Saas nähdä kuinka käy. Veikkaisin, että itse on hälyttimet hankittava. Mutta mistä, se onkin sitten hyvä kysymys..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti