keskiviikko 14. elokuuta 2013

Vedenpaisumus ja reppuostoksia

Meidän asunnon lisäksi nyt myös talomme rappukäytävässä on koettu vesivahinko. Ylimmässä kerroksessa oleva paloposti oli alkanut itsekseen suihkuta vettä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja koska se tapahtui yöllä, vuodon havaitsi vasta aamulla  V, kun lähti viemään koiraa aamupissille. Rappukäytävässä oli vastassa melkoinen suihku ja alakertaan oli muodostumassa melkoinen lammikko. Pikainen soitto "respaan" - apua apua -  ja sitä seurasi vähemmän pikainen reaktio kyseiseen puheluun. No, lopulta kolmannen puhelun jälkeen saapui korjausmies ja vuoto saatiin tukittua. Ja pahimmat lammikot lakaistiin ulos. Sitten vaan ovet kiinni ja toivomaan, että käytävät jossain vaiheessa kuivuvat (turha luulo!). Alakerran portaiden alle kuukausi sitten jätettyjä remonttijätteitä - vanhoja kokolattiamattoja, pahveja ym - korjaajasedät eivät kuitenkaan vieneet pois. Ei korjattu vaikka kyseisessä vedenpaisemuksessa ne kastuivat tietysti täysin. Roskien siivoaminen ei ilmeisesti kuulunut heidän työnkuvaansa, joten ne voitiin huoletta jättää mätänemään ja haisemaan meidän käytäväämme. Jälleen tarvittiin useampi kiukkuinen ennen kuin kasa saatiin häviämään.


Nalkutusta, valitusta ja uhkailua ja viimein tämä roskakasa
saatiin pois meidän käytävästä..
 
 
Vedenpaisumuksen jatko-osa esitettiin tiistai-iltana, kun purkkapaikkaus ei toiminutkaan. Miksi, oi miksi mitään ei voi korjata kerralla kunnolla, kuntoon?! Vetta alkoi jälleen suihkuta, tällä kertaa saatiin korjaajat onneksi paikalle hieman nopeammin. Mielenkiintoista nähdä kauanko paikka kestää tällä kertaa. Märäksi käytävä jokatapauksessa jäi. Ilmeisesti kiinalaiset luottavat siihen, että kesä kuivaa minkä kastelee.. Paitsi että se ei kuivaa. Tämä lämpö + tämä kosteus ei voi tarkoittaa mitään muuta kuin hometta. Huoh.
 
Enää viikko päiväkodin alkuun.. Kävimme heti maanantaina päiväkodissa tapaamassa lomalta palannutta tyttöjen päiväkotitätia, Gracea. Juttelimme pitkään ja sain hänet myöntymään siihen, että ensimmäisen viikon saisin olla läsnä. Täällä lapset on vissiin tapana vain käydä viemässä päiväkotiin ja hävitä samantien paikalta. Että sellaista pehmeää laskua päiväkotielämään olisi tarjolla.. No, meidän tytöt tuntien, siitä tulisi pelkkä katastrofi. Nyt sitten kovasti toivotaan, että meille myönnetty viikko riittäisi ja jos ei, että Grace antaisi meille vielä lisäaikaa. Ajattelin itse poistua vasta, kun tytöt ovat siihen valmiit. Sitten kun uteliaisuus voittaa pelon. Grace vaikutti kuitenkin tosi lupaavalta. On sellainen peruspositiivinen jenkki ja aivan mini, voisi olla melkein yksi päiväkodin lapsista. Tytöt ottivat häneen mukavasti kontaktia ja myös toisin päin. Että ehkä hän saa tytöt jotenkin hypnotisoitua tai muuten kiedottua pauloihinsa. Sitä toivoessa siis..
 
Eilen kävimme ostamassa tytöille uudet reput päiväkotia varten. Itseasiassa olemme yrittäneet käydä reppuostoksilla jo kahdesti, löytämättä yhtään ainutta reppua. Että sen verran "helppoa" tämä asioiminen Shanghaissa on. Kyllä minä siis tiesin, että lastenvaatemarkkinoilta niitä reppuja löytäisi.. Mutta en vaan halunnut ensimmäisenä taipua sinne. Pakko kuitenkin viimein oli ja reput on nyt hankittu. Valikoima ei ollut kovin monipuolinen: tytöille vaaleanpunaista. Poikkeuksena muutama violetti vaihtoehto ja kuvissa joko Disneyn prinsessat, Hello Kitty tai kiinalaisten oma lammas-piirroshahmo. Tytöt halusivat tietenkin blingbling prinsessa-reput ja ovat niihin oikein tyytyväisiä. Äidistä ne ovat aika kaameat mutta mitäpä siitä. Tärkeintä, että tytöille kelpaa..



 
 

Lastenvaatemarkkinoilla tuli mieleen eräs muisto vajaan vuoden takaa. Kun kiertelin kyseisillä markkinoilla ensimmäistä kertaa, olin lähes järkyttyneessä mielentilassa. Vaatteet olivat kamalia, olin epätoivoinen, enkä saanut juuri mitään ostettua. Pienten tyttöjen vaatteet olivat vain niin liikaa. Liikaa paljetteja, liikaa pitsejä, liikaa helmiä, liikaa röyhelöitä, liikaa nallen kuvia, liikaa, liikaa, liikaa.. No, nyt ne vaatteet eivät näyttäneetkään enää niin kamalilta. Siis mitä ihmettä?!? Joko a) kiinalaisten vaatemaku on vuodessa parantunut huomattavasti tai sitten b) minun oma makuni on muuttunut kiinalaisemmaksi. Hmmm.. Olisikohan miljardi kiinalaista voinut muuttua? Haluaisin uskoa, että olisi, mutta todennäköisyydet puhuvat puolestaan.. Huolestuttavaa. Suorastaan pelottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti