lauantai 11. toukokuuta 2013

Juhlavalmisteluita

Ei se meidän uima-allasalue sitten auennutkaan vielä maanantaina. Pöh. On sadellut oikeastaan koko viikon, joten allasbaarista olen saanut vain haaveilla.. ;) Olenkin altaan reunalla makoilun sijaan aloittanut tällä viikolla tyttöjen synttäreiden valmistelut toden teolla leipomalla pakkasen täyteen suolaista ja makeaa. Synttäreidenkään järjestäminen ei suju Kiinassa kovin helpolla. Kiinalaiset eivät ole leipoja-kansaa, joten marketeista ei löydy leivontatarvikkeita ja myös tarvittavien ainesten valikoima on erittäin rajoittunut. Saati sitten, että jonkinlaisia valmistaikinoita tms löytäisi!

Kakkumuotit ja cake pops -tikut tilasin Taobaosta. Tai siis tarkennetaan, että V:n työkaveri tilasi. Taobao on kiinalaisten oma ebay ja Amazon. Sieltä löytäisi ja voisi tilata ilmeisesti melkein mitä vain - jos vain osaisi kirjoitusmerkkejä. Minun osaamiseni kirjoitusmerkeistä rajoittuu numeroihin 1-3 ja ihmiseen, joten kovin monenlaista ostosta ei Taobaosta minun taidoillani tehdä. Mutta paketti tuli perille kahdessa päivässä ja nyt on sitten kruunu- ja prinsessalinnakakkumuotit valmiina. Tytöt tosin ja muuttivat mielensä eikä kumpikaan halua enää kruunukakkua.. Vielä on ratkaisematta myös miten kakut koristellaan. Sokerimassoja tai muita kuorrutteita ei ole saatavilla ja se pursottaminenkin mietityttää.. Kermaa sentään löytyy mutta millä siitä saa riittävän paksua ja mistä löytäisi pursottamiseen tarvittavat välineet..? hmm.. Onneksi on vielä viikko aikaa mietiskellä..



Olen alkanut arvostamaan Ikeaa aivan uudella tavalla. Ikea on paljon muutakin kuin
huonekalukauppa. Ikea on myös lelukauppa ja ruokakauppa. Sieltä löytää leivontatarvikkeita,
pillejä, savustettua lohta ja irtokarkkeja synttäreitä varten.
Ikeasta löytää joka kerta myös unisia kiinalaisia..

 
Tytöt odottavat synttäreitä kovasti. Ennen kaikkea kakkua ja ehkä vähän lahjojakin. Lahjojen suhteen heillä ei tosin ole vielä kovin suuria odotuksia eikä toiveita. Eilen kovasti toivoivat, että joku toisi heille synttärikortit. Meiltä, mummolta ja ukilta tytöt saivat potkulaudat. Ne annettiin jo etukäteen ja ne ovat olleet valtaisa hitti. Laudoilla potkutellaan sisällä ja ulkona ja niillä mennään niin kovaa, että äitiä hirvittää. Itse olen ihmetellyt kovasti, miksi täällä kenenkään muun lapsella ei näy kypäriä päässä. Ei potkutellessa, ei pyöräillessä eikä edes mopon kyydissä. Kiinalaisten kohdalla sen ymmärrän, he ovat kiinalaisia. Kiinalaiset eivöt ole turvallisuusasioissa turhan tarkkoja. Mutta että länksimaalaisetkin..?!? Henkilökohtaisesti uskon, että onnettomuuden sattuessa pää kopsahtaa kiinalaiseen asfalttiin aivan yhtä kovaa kuin meillä Suomessa, joten meidän tyttöjä ei ilman kypäriä tulla näkemään.


Pienet potkuttelijat <3


Kävin tänään tyttöjen kanssa vaateostoksilla. Ja voi miten reippaita ja kilttejä tytöt olivat! Täytyy tosin myöntää, että turvauduin lahjontaan. Aina kun tilanne oli karkaamassa käsistä, muistutin sopimuksestamme: jos olisivat kilttejä, kotiin tultaessa saisivat keksit. Ja se toimi!!! Niin ja olihan se Ipad tietenkin mukana.. Mutta ostosreissu oli siis erittäin onnistunut, sillä onnistuin löytämään Mark & Spenceriltä itselleni kenkiä! Ostinkin lopulta neljä paria. En siksi, että ne olisivat olleet kaikki unelmakenkiäni vaan siksi, että ne ylipäätänsä mahtuivat koon 40 jättijalkoihini. Reissu oli yllättävä myös siinä mielessä, että tytöille en ostanut juuri mitään vaan lähes kaiken vain ja ainoastaan itselleni. Yli kolmeen vuoteen ei olekaan tällaista ostosreissua tehty!

Onneksi en ole muotiblogaaja. Siroon 40-41 koon kavioon ei ole helppoa
löytää kenkiä ainakaan Kiinasta enkä muutenkaan ihan standardikokoinen ole,
edes Suomessa.  Ostetaan siis sitä mikä jalkaa mahtuu ja missä lahkeissa ja hihoissa
riittää pituus. Mutta on nämä molemmat ballerinat ihan jees.
Taisin aikaisemmin kertoa, että laitoimme edellisen autofirman jonkin aika sitten vaihtoon. Olen ollut uuteen firmaan todella tyytyväinen, tosin tänään meillä oli vähän erikoinen kuski.. Hän oli ystävällinen, avulias ja kohtelias mutta hieman outo. Mennessämme kaupunkiin hän ei ajanut kovempaa kuin 40 km/h. Ei edes siellä, missä ei ollut ruuhkasta tietoakaan ja missä muut autot pyyhkivät torvet soiden meidän ohitsemme kummaltakin puolelta. Hän ei myöskään tiennyt missä sijaitsee Huahai Lu, mikä on yksi tärkeimmistä Shanghain ostoskaduista. Paluumatkalla hän sen sijaan kaahasi, puikkelehti, ohitteli ja etuili ja lopulta sitten poliisisetä pysäytti ja antoi sakot. Olettaisin, että syynä oli suoraan ajaminen kaistalta, missä olisi saanut tehdä vain u-käännöksen. Tai no mistäs minä tiedän, kun en kiinaa puhu eikä kuski englantia. Mutta jos sakot tulivat siitä, tiedän ainakin, että Kiinassa on kuin onkin olemassa jonkinlaisia sääntöjä siitä, miten kaistoja saa vaihdella, miten ryhmitytään ja miten muita voi ohitella. Ei muuten ole kovin helppoa uskoa, että näin olisi..  

Poliisisetä ojentaa kuskia

Lopuksi laitan tähän päivitykseen vielä muutaman kuvan Shanghain eläintarhasta, missä kävimme viime sunnuntaina. Viimeksi kun ei kuvien lisääminen onnistunut ollenkaan..


Shanghai Zoo on eläintarha mutta myös valtava ja hieno puisto

Pikkuiset kisut. Vaikuttavan kokoisia tyyppejä..
Yksi puiston söpöimmistä ilmestyksistä - punainen pandakarhu

 


1 kommentti:

  1. Pursottaminen onnistuu myös pelkällä paksusta muovista tehdyllä muovipussilla (minigrip tms.). Ilman pursotusterää sillä saa tosin vaan pelkkää pyöreää pursotusta, sen paksuutta voi toki vaihdella leikkaamalla eri suuruisia reikiä, mutta linnaan sekin sopii ihan hyvin. Varsinkin, jos ensin levittää kermavaahdon tai muun kuorrutteen (suklaa tms.) tasaisesti veitsellä ja sitten pursottaa vain yksityiskohtia:)

    Ikeasta voisi kyllä löytyä myös pursotusvälineitä:)

    VastaaPoista