sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Vastaus haasteeseen

Runosuoni ei ole oikein viime aikoina sykkinyt. Olen lykännyt ja lykännyt blogiin kirjoittamista, hakenut niin sanotusti inspiraatiota. Nyt yhtäkkiä sanottavaa taas on mutta ennen kuin oksennan kaikki tänne blogiin, vastaan saamaani blogi-haasteeseen. Haasteen minulle lähetti Koti koivujen katveessa -blogin ihana Marita. Pihan toiselta puolen.

Tässä siis kysymykset:

1. Kerro pari asiaa itsestäsi ja päiväsi kulusta. Liitä kuva.

Meillä on ollut varsín puuhakas päivä. Lähdimme hoitamaan heti aamusta kaikenlaisia asioita ja tänään kävi kuten aina ennenkin - puolet suunnitelluista tehtävistä ja pysäkeistä jouduttiin jättämään väliin. Aika loppui kesken. On hämmentävää, että asuttuamme täällä vuoden, emme osaa edelleenkään arvioida mitä yhden päivän aikana on mahdollista saada aikaiseksi. Arvioimme aina tehokkuutemme yläkanttiin ja sitten ahdistun, että sekin asia jäi jälleen kerran roikkumaan.. Sitä varmaan haluaisi saada niin paljon enemmän aikaiseksi, samalla tavalla kuin "aiemmassa elämässä", eikä siksi pysty tekemään realistisia suunnitelmia.. Ne oikeasti realistiset suunnitelmat kun tuntuvat siltä, että ei saisi yhtään mitään aikaiseksi. No, saimme me kuitenkin jotain tehtyä..
 
Aamun ensimmäinen rasti oli löytää lipputoimisto, mistä saisimme hankittua tiketit ensi viikonlopun Disney On Ice -showhun. Homma hoidossa, tick the box! Olen niin innoissani - enkä niinkään siksi, että show kiinnostaisi minua kovasti - vaan siksi, että saan viedä sinne tytöt. Lasten ilo on niin kovin tarttuvaa sorttia.
 
Seuraavaksi suuntasimme Lujia Bang Lulle, eli vaatemarkkinoille. Villen smokkia ja minun iltapukuani piti vielä hieman hienosäätää mutta hyvät niistä tulee. Myös kampaaja-aika on varattu, kampauksen tyyli on selkeänä mielessä ja juhlakorkkaritkin tilattu kenkämieheltä. Yllätys, yllätys en löytänyt tähän kavioon sopivia kenkiä kaupan hyllyltä. Vielä pitäisi hankkia jonkinlainen shaali hartioille ja ehkä korvitsetkin. Niin ja lapsille hoitaja. Sitten olen ihan valmis juhlimaan itsenäistä Suomea. 
 
Markkinoilta jatkoimme matkaa lounaalle ja tänään päädyimme thaimaalaiseen ravintolaan nimeltä Simply Thai. Ei tullut tästä suosikkiravintolaani Shanghaissa mutta saimme vatsamme täyteen. Se kai lienee tärkeintä. Ravintolasta ajoimme eläinlääkärille hakemaan Nasun rabies-todistusta. Se on viimein saapunut ja se tulos on myös viimein hyväksytty. Tämä todistus rabies-vasta-aineista tarvitaan, että koira voi muuttaa aikanaan Kiinasta EU:n alueelle. Aika tärkeä paperi siis.



Kultaakin kalliimpi perheenjäsenemme Nasu <3
 
 
Me teetimme ensimmäisen kerran testin keväällä - kaiken piti olla hyvin ja rokotukset olivat hyvinkin voimassa - ja silti saimme hylkäävän testituloksen. Ei ollut kivaa se. Varmistaaksemme, ettei sama toistuisi, Nasu sai kesällä kuukauden välein kaksi uutta rabies-rokotusta. Sitten odotettiin taas kuukausi, että rokotukset ehtisivät vaikuttaa, otettiin uusi verikoe ja lähetettiin se Eurooppaan analysoitavaksi. Ja nyt vihdoin, meillä on todistus, jolla Nasun myös saa pois Kiinasta. Ei mennyt ihan kuin Stromsössä tämä prosessi mutta lopputulos on tärkein. Nasu on meille kultaakin arvokkaampi koira, kirjaimellisestikin,  sillä aika monta sataa euroa on mennyt pelkästään tämän paperinpalasen hankkimiseen.. Eläinlääkäristä ostimme Nasulle myös ruokaa. Herra Koira syö nykyisin vain eläinlääkäriltä ostettua erikoisruokaa, sillä se ns. sama ruoka kuin Suomessa, ei ollutkaan ihan samaa ruokaa.
 
Eläinlääkäriltä ajoimme Pearl Cityyn (helmimarkkinoille) etsimään Villen smokkiin sopivia kalvosinnappeja ja minun iltapukuuni sopivia korviksia. Villeä onnisti, minua ei, sillä aika alkoi loppua kesken. Uusi reissu helmimarkkinoille siis edessä, kun vaan joskus ehtisi. Tai siis löysinhän minä korvikset. Hintalappu oli vain vaatimattomat 1000€. Ilmankos ne näyttivät niin hyviltä ja ilmankos jäivät kaupan hyllyyn.



Tytöt helmimarkkinoilla..
 
 
Päivän viimeinen kohde oli puuseppämme verstas. Pöytä oli kuulemma valmis. Ja olihan se. Ihan sitä mitä lähdettiin hakemaan, he eivät pystyneet valmistamaan mutta hyvä siitä silti tulee. Pientä fiksausta vielä tarvitaan ja maanantaina illasta pitäisi pöytämme saapua kotiovelle. Nyt vaan pitäisi miettiä mitä sille teemme - uskaltaako sen ottaa käyttöön vai ei? Ja jos ei, missä sitä sitten säilytetään.. Seuraava projekti olisi löytää sopivat tuolit ja stten kirjahylly, sitten senkki ja ja ja.. taitaa aika ja rahat vain loppua kesken..  


Verstaalla..
 
 
Kotona olimme puoli viiden aikaan. V lähti tyttöjen ja koiran kanssa ulos ja minä siirryin keittiöön valmistelemaan huomista Isänpäivän kotibrunssia. Pari tuntia menikin kokkaillessa. V lähti sitten pelaaman tennistä ja sillä aikaa me askarreltiin tyttöjen kanssa isille kortti. Nyt on kaikki about niin pitkälle valmista, kuin edellisenä iltana pystyy valmistelemaan. Aamulla sitten loput.
 
Ja mitä jäi tekemättä? En löytänyt korviksia, emme ehtineet piipahtamaan Marimekon myymälässä, emmekä ostamaan muutamaa lahjaa ja ruokakauppareissukin jäi tekemättä. Samoin tälle päivälle suunniteltu salitreeni jäi väliin. Että ehkä se puolet päivän tavoitteista jäi täyttämättä.. Niin huonoa suorittamista, että pitää ehkä järjestää jonkinlainen kehityskeskustelu itsensä kanssa.. ;)

2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu mukavalta.
 
Mukavalta tuntuu, joten tässä Maritan kysymykset:
 
1. Elämäsi tähän asti hienoin kokemus

Haluaisin niin kovasti sanoa, että lasteni syntymä. Mutta se vaan ei ollut. Se oli aika kamala kokemus eivätkä ne sairaalaviikotkaan tyttöjen syntymän jälkeen elämäni kohokohtia olleet.. Yksittäistä hienointa kokemusta / hetkeä / tapahtumaa on itseasiassa aika vaikeaa määritellä, niitä on niin monia ja niiden asettaminen järjestykseen tuntuu aika mahdottomalta - kun siis tuota lasten syntymää en voi valita. Mutta mm. seuraavat asiat ja tapahtumat herättävät vahvoja tunteita ja hyviä fiiliksiä: 
 
Tyttöjen ensimmäinen sana: äiti
Se hetki, kun seisoin kirkon ovien edessä isän käsipuolessa ja kun ne ovet avautuivat edessämme
Maaliviivan ylittäminen maratonilla ajalla 4.13.07
Sukeltaminen


2. Millaisia blogeja luet

Aika montakin blogia nykyisin. Kiina-aiheisia blogeja seurailen säännöllisesti, sillä niiden kautta saa sekä vertaistukea että hyviä vinkkejä arjen pyörittämiseen. Samalla oppii aina myös uusia asioita tästä maasta, sen kulttuurista ja ihmisistä. Tässä muutama esimerkki seuraamistani Kiina-blogeista:
 
 
 
Näiden lisäksi lueskelen todella monia sisustus/muotiaiheisia blogeja epäsäännöllisen säännöllisesti, tässä niistä muutama:
 
 
 
Erityismaininnan ansaitsee kuitenkin ehdottomasti Tahdon asiat -blogi. Jos minun pitäisi valita vain yksi blogi, mitä saisin seurata, olisi se ehdottomasti tämä. Ja miksi? Koska Yksis on ihana ja erittäin rohkea nainen. Hän kirjoittaa oikeasta arjesta, kaunistelematta mutta silti kauniisti. Tämä blogi on aidosti elämänmakuinen, kaikkine elämän sävyineen ja varmaan siksi jäin siihen koukkuun. Yksis asuu perheineen USAssa ja heillä on meidän tyttöjen ikäiset kaksospojat.  

Ihan uusi, suurella mielenkiinnolla seuraamani blogi on Living California. Anna on juuri muuttanut perheineen meistä katsottuna toiselle puolelle maailmaa, Kaliforniaan. Anna kuuluu monikkotuttuihini ja heidän supersöötit tuplatytöt ovat myöskin saman ikäiset kuin meidän neitokaiset.
 

3. Kesän 2013 kaunein muisto

Meidän Uuno-koiran tapaaminen.

4. Paras lapsuusajan muistosi?

Mummon ja papan mökillä kesällä. Aurinko paistoi aina ja vesikin oli lämmintä. Saunan tuoksu ja papan savustama kala nuotipaikalla.

5. Mitä harrastat?
Urheilua. Voisin urheilla aamusta iltaan, harmi vaan, ettei siitä saa palkkaa. Miksi en tajunnut aikoinaan ruveta ammattiurheilijaksi?!? Tällä hetkellä käyn salilla, juoksen ja zumbaan, 4-6 kertaa viikossa. Sukellus on suosikkilomaharrastukseni ja kovasti odotan tyttöjen kasvamista, että päästäisiin myös vaeltamaan. Kerran heppatyttö, aina heppatyttö, pitää minun kohdallani paikkansa. Joskus sitten aikanaan jatkuu myös tämä harrastus, kun olosuhteet ovat suotuisammat ja aikaa toivottavasti enemmän.
 
Urheilun lisäksi harrastelen opiskeluja avoimessa yliopistossa, aiheena psykologia. Opinnot etenevät valitettavan hitaasti motivaatiooni nähden. Aika huikealta tuntuu kuitenkin opiskella asioita, jotka ihan aidon oikeasti kiinnostavat ja innostavat.

6. Suurin toteutumaton haaveesi?

Varmaan se maailman ympäri -matka. Olen ollut onnekas, sillä aika moni haaveeni on jo toteutunut.


7. Lemppari ravintolasi Shanghaissa

En ole vielä löytänyt sitä. Monta takuuvarmaa ravintolaa on kyllä tullut vastaan. Sellaisia, minne voi mennä tyttöjen kanssa lounaalle tai sitten viedä vieraat illalla dinnerille eikä koskaan joudu pettymään. Ravintolassa syömistä rajoittaa meidän perheemme osalta aika paljon se, että meiltä on keskustaan aika paljon matkaa. Ihan tuosta vaan ei tule lähettyä ulos syömään, varsinkin, kun tytöt menevät aika aikaisin nukkumaan. Monta ihanaa ravintolaa on siis vielä kokematta. Mutta jos joku on pakko valita tässä vaiheessa, valitsen suosikkiravintolakseni Racquet Clubin asunnon 6R/202 keittiön. Eli siis oman keittiön. Suosikkiravintolan etsintä jatkukoon.  

8. Minkä kirjan olet lukenut viimeksi?

Ihmisen psykologinen kehitys. Olen niin innoissani opiskeluista, etteivät muut kirjat edes kiinnosta. Tai no, aika ei vaan riitä. Mutta viimeisin lukemani romaani taisi olla Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat.

9. Mihin maahan matkustaisit, jos sinulla olisi mahdollisuus matkustaa minne haluat?

Uusi-Seelanti on aina ollut iso haaveeni ja se unelma toteutuu tammikuussa. Vaikka aika paljon on tullut matkailtua, on vielä ihan liian monta must-kohdetta kokematta. Siispä unelmani olisi maailman ympäri -matka. Käymättä on esimerkiksi New York, Tahiti, koko Etelä-Amerikka ja Skotlanti. Italiaan ja Kreikan saaristoon pitäisi jälleen päästä ja tietenkin Alpeille ja Suomen lappiin vaeltamaan. Mutta millä ajalla ja rahalla.. ;) 

10. Mitä erilaista tulet tekemään tällä viikolla?
 
Aika tavanomainen viikko kyllä takana.. Huomenna on kuitenkin Isänpäivä ja sitä siis juhlistamme kotona pienimuotoisesti. Voitin tällä viikolla hyväntekeväisyys-arpajaisissa myös yhden lasten tennismailan. Piti tietenkin heti mennä ostamaan samanlainen toisellekin tytölle ja pallot myös - huomenna isi menee tyttöjen kanssa pelaamaan sitten tennistä. Minä saan juosta pallotyttönä. Saa nähdä miten tytöt innostuvat ja voinko jo alkaa haaveilemaan eläköitymisestä. ;)

11. Minkä elokuvan/teatteriesityksen olet katsonut viimeksi?

Shanghaissa emme ole käyneet kuin kerran teatterissa. Tai no, se oli huokean hieno akrobaattishow nimeltä Era - intersection of time. Leffoja katsomme suhteellisen usein kotona, viimeisin taitaa olla joku Barbien poni -elokuva. Katselin sitä tyttöjen kanssa lukien samalla lehtiä. Juonesta en siten päässyt selvyyteen mutta tytöt tuntuivat olevan tyytyväisiä.

12. Paras tapa viettää viikonloppua?
 
Viikonloppuaamuina pitäisi saada nukkua pitkään (sitä odotellessa..). Täydelliseen viikonloppuun kuuluu myös hyvä ruoka, joko kotona tai ravintolassa, urheilua ja mukavaa ja kiireetöntä yhdessäoloa lasten kanssa. Välttämättä ei tarvitse mennä yhtään minnekään, kotonakin on hyvä olla. Ja kun lapset ovat illalla menneet nukkumaan, voi ottaa sohvalla lasillisen hyvää viiniä ennen aikaista nukkumaanmenoa. Minulla ei ole siis kovin kummallisia vaatimuksia hyvälle viikonlopulle. Loppujen lopuksi onni syntyy pienistä, varsin tavallisista asioista.    


13. Unelmiesi asuinpaikka?
 
Järven rannalla, kaupungin ytimessä. Kattohuoneisto omalla rantasaunalla. Paljon valoa ja tilaa hengittää. Lapsille ja koirille pihaa temmeltää ja lähimetsiä retkiä varten. Mutta silti kaikki palvelut, teatterit, kahvilat ja pikkuputiikit ihan vieressä.  
 
No joo.. Voisin asua todellisuudessa lähes missä tahansa. En koe olevani yhtään sen enempää tai vähempää kotona Shanghaissa kuin Järvenpäässä. Tärkeintä minulle on, että perhe on ympärillä, ja voi hyvin, minulla on mielekästä tekemistä, saan urheilla ja minulla on ystäviä.  
 

3. Muuta haastetta mieleiseksesi.
 
Selvä. Muokkaanpa hieman haasteen kysymyksiä..

4. Keksi kymmenen kysymystä tai vaikka enemmänkin jos haluat.

Tässä uudet kysymykset by me:
1. Kerro päiväsi kulusta. Liitä kuva tai mielellään useampi.
2. Elämäsi hienoin kokemus?
3. Suurin toteutumaton haaveesi / salainen unelmasi?
4. Unelmiesi asuinpaikka?
5. Minkä kirjan olet lukenut viimeksi?
6. Harrastuksesi?
7. Missä näet olevasi / mitä näet tekeväsi 5 vuoden kuluttua?
8. Mitä tavaraa / vaatetta / asiaa ilman et voi elää? Miksi?
9. Mitä suomalaisuus sinulle merkitsee?


5. Haasta mukaan bloggareita, joiden blogeja luet

 Haastan mukaan Annan Kaliforniasta.

 



4 kommenttia:

  1. No hyvänen aika, tehän saitte ihan valtavasti aikaan! Minulla on täällä Shanghaissa tullut sellainen tapa, että yksi paikka tai asia /päivä... Ilmankos tuntuu, että aina on kiire, kun joka päivälle on joku asia hoidettavana ;)
    Kiva lukea haastepostausta, kun sama haaste on pyyhkäissyt kaikkien Shanghai-tuttujen blogeissa :)
    Hyvää alkavaa viikkoa teidän poppoolle!

    VastaaPoista
  2. Hei, ajattelin vinkata etiketista hieman, kun tuntuu, etta olette muuten hyvin valmistauneet tulevaan itsenaisyysjuhlaan. Kutsussahan oli pukukoodina frakki tai tumma puku, kunniamerkit. Frakki voidaan siis korvata tummalla puvulla, mutta ei milloinkaan smokilla. Aiempina vuosina juhlaan osallistuneena voin kertoa hyvin harvan kayttaneen smokkia. Hyvaa viikon alkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis juu, tiedetään. Tuo smokki eiitseasiassa ole tulossakaan näihin juhliin vaan häihin, jotka ovat seuraavana viikonloppuna. :) olin vähän epäselvä.

      Poista
  3. Mut on näköjään haastettu. Päivitin juuri omaa blogia, mutta lupaan tarttua haasteeseen mahdollisimman pian.

    VastaaPoista